text.skipToContent text.skipToNavigation
background-image

Selvtægt - så ka' de lære det! von Kristensen, Bøje Aagaard (eBook)

 • Verlag: Books on Demand
eBook (ePUB)
5,99 €
inkl. gesetzl. MwSt.
Sofort per Download lieferbar

Online verfügbar

Selvtægt

En bog inspireret af virkelige hændelser med humor, urimeligheder, frækheder og gengældelse. Wilhelm Brandt er pensioneret oberst fra Hæren. Han er gift med Elise, som er advokatsekretær. Som unge og nygifte bosatte de sig i et traditionelt villakvarter, hvor de fik sønnen Claes. Et ønske om at give drengen en sundere opvækst fik dem til at købe en ejendom på landet med noget skov og adgang til naturarealer. Dér blev datteren Ulrikke født. Som voksen arbejder Ulrikke og hendes mand nu i udlandet og er derfor ikke så tit på besøg hjemme. Claes er gift med Julie og sammen har de datteren Alberte på tre år. De bor i en forstad til København i et villakvarter. Da Wilhelm tidligt lod sig pensionere fra forsvaret, var det bl.a. fordi han ville udnytte den viden, hans oplevelser havde givet ham om menneskelig adfærd. Han startede derfor som freelance Coach og Storyteller. Han havde rimelig succes, men trappede alligevel aktiviteten ned med årene. Bl.a. hans beretninger om komiske, utrolige og uheldige ople-velser under et hospitalsophold fik gang i lattermusklerne hos tilhørerne. Han og Elise blev efter nogle år enige om, at tiden var inde til at søge tilbage til byen og de bor derfor nu i et parcelhus i et traditionelt villa-kvarter. Tættere på søn og svigerdatter - og barnebarnet. Og så har han et uforløst ønske om, at nedfælde sine hospitalserindringer i novelleform. Efter i mange år at have levet med god afstand til naboer og andre og en lang årrække med klare kommandolinjer i Hæren og lydhøre kursusdeltagere, oplever Wilhelm Brandt flytningen til byen som problematisk. Der er for mange, der ikke gør, det de bør. Det man med rette kan forvente. Og der er for mange, som gør noget, de ikke bør gøre. Skal man finde sig i det? Han har for lidt autoritet over dem. Han opfatter det som en krigserklæring! En krigserklæring, som nødvendiggør, at han tager loven i egen hånd! Han må improvisere ... Bøje Aagaard Kristensen er født den 27. november 1955, Grene ved Billund Bøje Aagaard Kristensen er uddannet bankmand og arbejdede i mere end 25 år i den finansielle sektor primært i Danmark. Derudover har han i mere end tyve år arbejdet med finansiel rådgivning og skovbrug. I 2018 debuterede han med spændingsromanen HVEM SLUKKEDE LYSET?

Produktinformationen

  Format: ePUB
  Kopierschutz: watermark
  Seitenzahl: 200
  Sprache: Dänisch
  ISBN: 9788743063490
  Verlag: Books on Demand
  Größe: 309 kBytes
Weiterlesen weniger lesen

Selvtægt

1. Dugfriske nyheder.

Søndag.

Wilhelm Brandt lå og blundede på sin solvogn i haven, mens han nød den tidlige morgenrødme på himlen fra den opstigende sol. Et tyndt tæppe holdt forårets kølige morgendis væk fra hans krop, mens han lå og ventede på lyden af morgenavisen. Et af ugens højdepunkter for ham. Den tunge søndagsavis, som snart ville lande med et bump i indkørslen.

- Herr Brandt!

En blid stemme kaldte.

Wilhelm Brandt hørte den ukendte stemme i nærheden. Overrasket åbnede han øjnene.

- Herr Bra-andt! kaldte den blide stemme igen kælent.

Wilhelm åbnede øjnene helt.

På flisegangen, på vej gennem haven, så han en ung kvinde komme gående hen mod sig.

- Vækkede jeg Dem, herr Brandt?

Wilhelm blinkede et par gange og gned sig i øjnene for at kunne se klart.

Med svingende hofter og lange langsomme skridt bevægede kvinden sig hen mod ham. Det virkede næsten, som om han så det i slow motion. Hendes lange lyse hår svingede fe-agtigt i morgenbrisen.

- Øh, eh nøh, nej-nej, jeg lukkede bare lige øjnene et øjeblik, svarede han.

- De må undskylde, jeg forstyrrer Dem, sagde kvinden, som nu var nået hen til ham.

- Jeg kommer med Deres morgenavis.

- Æh, tak, fremstammede Wilhelm. - I plejer da ikke at bringe avisen helt om i haven.

- En god og trofast kunde som Dem, herr Brandt! De fortjener da den bedste service!

Wilhelm Brandt havde nu rettet sig helt op på solvognen.

- Det må jeg sige, fik han sagt. - En fantastisk forbedring af den service, jeg har været vant til - og så oveni købet af et så yndigt væsen som De!

- Åh, herr Brandt, nu smigrer De mig, sagde den unge kvinde. - Sådan siger De sikkert til alle avisbude.

- Tro mig, lille De, svarede Wilhelm med en lille latter. - Tro mig. Der har aldrig været basis for en sådan ytring tidligere.

Kvinden var nu helt tæt på, bukkede sig og gav Wilhelm avisen. Hendes

lette sommerpåklædning gjorde ikke meget for at skjule hendes meget kvindelige former for Wilhelm Brandt, som sank en gang ekstra.

- Må jeg have lov at sige tak, sagde han hæst og rakte hånden frem.

- Det var da så lidt, svarede kvinden smilende og tog hans hånd.

Hendes hånd var blød og varm. "Lækker" og "delikat" var de ord, der faldt ham ind. Hun duftede nærmest himmelsk, som den - efter hans opfattelse - eksorbitant dyre parfume, som han for nylig havde foræret sin kone, Elise, i fødselsdagsgave. Han havde slet ikke lyst til at slippe avisbuddets hånd igen.

Kvinden forsøgte at tage hånden til sig, men Wilhelm holdt fast.

- Jeg skal altså videre nu, sagde kvinden og smilte til ham, så han kunne se en perlerække af perfekte hvide tænder. - Det var hyggeligt at hilse på Dem.

- Så sandelig i lige måde, svarede Wilhelm staccato agtigt og slap hendes hånd. - I lige måde, lille De. Jeg håber sandelig, De snart kommer igen.

Kvinden var på vej hen ad havegangen og Wilhelm fulgte hende på vej med øjnene.

- Fantastisk konstruktion, mumlede han for sig selv og sukkede dybt.

- Undskyld mig, unge dame, sagde han højt. - Er det uforskammet, at bede om Deres navn?

- Jeg hedder Marilyn, svarede kvinden og fortsatte sin catwalk-agtige gang. Det var, som om hun vidste, at han kiggede, og til ære for ham derfor gik ekstra langsomt.

- Marilyn? Ligesom... eh... Monroe? spurgte Wilhelm. - Yderst passende. Yderst passende! Må jeg have lov at sige, at det så sandelig ikke kun er navnet, De har til fælles med denne filmiske skønhed. Virkelig meget tiltalende. Veldrejet og smuk er vist de adjektiver, so

Weiterlesen weniger lesen

Kundenbewertungen

  ALDI life eBooks: Die perfekte App zum Lesen von eBooks.

  Hier finden Sie alle Ihre eBooks und viele praktische Lesefunktionen.