text.skipToContent text.skipToNavigation
background-image

Dødens Verden von Aggerholm, Mads (eBook)

 • Erscheinungsdatum: 18.11.2016
 • Verlag: Books on Demand
eBook (ePUB)
7,49 €
inkl. gesetzl. MwSt.
Sofort per Download lieferbar

Online verfügbar

Dødens Verden

Rumkrydseren Gateway er på vej til en jordlignende planet, som jordens folk har givet arbejdstitlen 'New Earth One'. I begyndelsen troede man, det var en ubeboet verden (ud over eventuelt dyreliv), som jordens milliarder af mennesker kunne overtage. Man begynder derfor at planlægge en ekspedition, som skal afgøre om denne planet egner sig til kolonisation. Men under studiet af kloden er man blevet klar over, at der findes intelligent liv og endda en moderne civilisation. Formålet med ekspeditionen ændres fra at være ren overtagelse, til at skulle skabe kontakt med de indfødte og indlede et handelssamarbejde. Jack Lee er en lettere fordrukken psykolog og antropolog på ekspeditionen, og han sættes til at analysere de sociale og samfundsmæssige forhold på planeten. Hvad Jack finder, er en nærmest paradisisk verden befolket af unge, sunde og smukke mennesker, og et samfund hvor kriminalitet, grådighed og egoisme ikke eksisterer. Men efterhånden som Jacks undersøgelser afdækker mere og mere af systemets virkemåde, opdager han at sandheden er en helt anden: Nogen forsøger tydeligvis at slå hele planetens befolkning ihjel, gennem et fantastisk svindelnummer der indtil videre har kørt i århundreder. Men hvorfor? Jack og hans ven, IT-eksperten Boris, kommer på en opgave som ikke er af de helt små. Og det bliver ikke nemmere af at det efterhånden går op for dem, at ekspeditionens virkelige formål ikke helt er hvad de tror ... Mads Aggerholm er programmør, opfinder, stor ynder af science-fiction, LEGO-entusiast, og nu også forfatter. Blandt hans mange konstruktioner findes blandt andet 'Verdens mindste racerbane', som kan ses på youtube. Denne bog er hans debutroman, som i øvrigt har været undervejs i 25 år.

Produktinformationen

  Format: ePUB
  Kopierschutz: watermark
  Seitenzahl: 380
  Erscheinungsdatum: 18.11.2016
  Sprache: Dänisch
  ISBN: 9788771887259
  Verlag: Books on Demand
Weiterlesen weniger lesen

Dødens Verden

Første kapitel
Rumtransporteren "Gateway", En dagsrejse fra New Earth One.

Jack Lee vågnede i sin kahyt ved en insisterende banken på døren.

-"Ja, JA!" råbte han. "Jeg er vågen!"

Han kiggede flygtigt ud over det lille sofabord: En halvfyldt flaske whisky, et fyldt askebæger og en stabel bøger. Rent vanemæssigt vurderede han om det kunne fjernes i en fart, hvis nu det var obersten som lige synes han ville give et visit.

-" Dostojevskij , Jack! Se at komme ud af fjerene! Der er briefing om ti minutter!" lød det gennem døren.

Gudskelov. Det var bare Boris - 'russeren' som han kaldtes - Edbekspert og Jacks tætteste - og eneste - bekendtskab om bord.

-"Vent nu lidt, Boris. Jeg skal lige op og have tøj på, for helvede!" En ren formsag, faktisk. Han havde sovet med tøjet på. All right, der havde nu også været lidt ekstra fest dagen før. Lige som de fleste andre 'dage før' godt nok...

Russeren åbnede døren og trådte ind. Han fyldte næsten hele dørkarmen ud, høj og bred, næsten som en stor træstamme.

-"Dostojevskij! Er du allerede klædt på, ha ha. Du er sgu kvik!"

-"Boris, er det absolut nødvendigt at sige 'Dostojevskij' i hver anden sætning?"

-"Da! Det er det eneste russiske bandeord jeg kender, Jack. Det er vigtigt ikke at glemme sine rødder!"

-"Vorherrebevares! Du er ikke mere russer end jeg kan gå på vandet."

-"Min tipoldemor var fra Vladivostok, Jack. Kom ikke her!"

-"Fis. Min Onkels søsters mands bedstefar var fra Korea! Gør det mig til koreaner?"

-"Hvor skulle jeg vide det fra? Sig noget på koreansk!"

-"Det er et dødt sprog. Ligesom afrikaans, græsk, dansk - og russisk, hvis du ikke skulle have opdaget det."

Drillerierne fortsatte godmodigt mens Jack fik skiftet skjorten ud med en ren- altså, en der ikke havde været sovet i.

Jack tog glasset fra bordet og hældte halvdelen af den tilbageværende whisky op i det:

-"Skal du ha' en spids, Boris?"

-"Tak som byder!"

Jack tømte flasken i det andet glas:

-"Skål!"

-"Nastrave!"

De klinkede glassene, og skyllede ned.

-"Nå, hvad skal vi i dag? Og hvornår?"

-"Jack, du ved sgu da heller aldrig hvad der foregår. Vi går i kredsløb om New Earth One i løbet af i morgen, vi skal have nye sprogpakker installeret, og for ikke at være på helt bar bund skal vi ha' briefing i dag; Nu, faktisk! Kom nu i sving."

-"Briefing mig i røven! Vi har haft briefing hver uge siden turen startede. De siger det samme hver gang! Jeg kan det udenad!"

-"Det er sidste gang denne gang, Jack. Op med næbbet!"

Oberst Ian Glasston stod ved døren til mødelokalet og nikkede venligt til de forskellige der ankom. Jack og Boris gik ind og satte sig længst tilbage i rummet. Der var allerede halvfyldt af de forskellige videnskabsmænd, forskere og andre civilister.

Alle, inklusive Jack og Boris havde rang af kaptajn. En teknikalitet som skulle forhindre bøvl med at differentiere mellem civilister og soldater. Uanset hvad man mente om missionens værdi som forskningsekspedition, så kom man ikke uden om det faktum at den var under streng militær kontrol. Men samtidig måtte ledelsen anerkende, at det ikke duede at en eller anden sergent kunne koste rundt med en professor i biologi.

I løbet af de næste par minutter kom resten dryssende. Biologen Harris, geologen Bridgestone og andre tekniske officerer. Efterhånden var alle samlet, og obersten gik op bag det skrivebord der tjente som podie.

-"Godmorgen. Vi er her vist alle sammen, så vi kan lige så godt begynde."

Obersten vendte sig mod en tavle bag sig:

-"Vi har et ganske kort program: Først vil Jürgen Schultz, vores fysiker, fortælle lidt om rumfartøjets virkemåde. Ja-ja, jeg ved godt at mange har hørt det hele nogle gange før, men det er vigtigt at alle forstår i det mindste det mest basale, og har det i frisk erind

Weiterlesen weniger lesen

Kundenbewertungen