text.skipToContent text.skipToNavigation
background-image

Brev fra en afdød von Larsen, Knud Erik (eBook)

 • Erscheinungsdatum: 02.06.2017
 • Verlag: Saga Egmont
eBook (ePUB)
8,99 €
inkl. gesetzl. MwSt.
Sofort per Download lieferbar

Online verfügbar

Brev fra en afdød

Torben og Nanna er på ferie med deres forældre i Østrig, men hvad der skulle have været en hyggelige familieferie udvikler sig til lidt af en mareridtstur, da en mand findes myrdet. Torben er noget af en snushane og følger politiet i deres arbejde med at opklare mordet. Men det er ikke helt ufarligt at forsøge at fange en morder. Knud Erik Larsen (f. 1936, Århus) er en dansk forfatter og folkeskolelærer. Hans mangeårige kendskab til børn og unge og deres særegne livsverden har sammen med opvæksten ved den jyske vestkyst dannet grobund for hans forfatterskab. Børn og unges oplevelser med skolen, kammeraterne og forældrene er genkommende temaer i forfatterskabet ligeså vel som eventyret og alt det, der gør de første mange leveår til noget helt særligt.

Produktinformationen

  Format: ePUB
  Kopierschutz: none
  Erscheinungsdatum: 02.06.2017
  Sprache: Dänisch
  ISBN: 9788711659496
  Verlag: Saga Egmont
  Größe: 2007 kBytes
Weiterlesen weniger lesen

Brev fra en afdød

Kapitel 3

"Kommer onkel Svend herud til frokost?" spurgte Nanna. Hun strakte sig dovent på hynden og muflede en pude til rette under nakken, inden hun langede ud efter sin bog.

"Hvem?" Torben havde fået øje på Olsen, lejrchefen, der var rundt på inspektion.

Olsen var iført en grøn regnfrakke, der dækkede hans shorts, så man kun så to tynde, senede ben, der endte i et par vældige gummistøvler. Han hilste militærisk til stråhatten, når han fik øje på ansigter bag ruderne.

"Din far, lille Torben. Kommer han herud til frokost?"

"Aner det ikke. Tror det nok." Torben fniste og fulgte lejrchefen med øjnene. Olsen var lige så prikken med sin lille campingplads, som andre folk med deres kolonihaver. Man kunne næsten stille uret efter ham, når han hver anden time startede sin ældgamle Puch, der hostede som en lungesyg hest.

Selv om man nok smilede lidt bag hans ryg, havde de fleste dog respekt for ham. Enkelte gæster var ret irriterede over hans evige snuseri, som de kaldte det. Men det var nu engang den pris, man måtte betale for at bo på en campingplads, hvor der var fred og ro, pænt og ordentligt, som hans far sagde. Olsen tålte heller ikke den mindste slinger i wienervalsen. Man fortalte, at han havde været officer eller sådan noget, inden han gik ind i campingfaget, og vist og sandt var det, at Torbens far på det nærmeste stod ret, når han talte med Olsen.

"- og hvis nogen ikke forstår at læse reglementet," kunne Olsen sige, "- så er udkørslen dér!"

Der var knapt 14 dage, til Svend Brink fik ferie, så han måtte hver dag køre de 25 kilometer ind til byen for at passe sit arbejde på fabrikken. Men allerede da skoleferien begyndte, var familien rykket ud i "Ægget" som en slags forskud på udenlandsturen.

"For børnenes skyld," sagde forældrene. "De har godt af at komme ud i landluften."

Men Torben var udmærket klar over, at det rykkede i dem begge efter at tage hul på campinglivets glæder. I år havde de så også inviteret hans kusine Nanna ud i det regnvåde sommerland, da hendes forældre skulle arbejde i hele skoleferien.

Der lød lidt skramlen ude ved forteltet fra to cykler, der blev stillet op ad hinanden. Et øjeblik efter lød morens stemme:

"Er der nogen hjemme?" Hun var blevet stående i forteltet for at ryste vandet af sin regnjakke.

Så blev døren smækket op, og Elmers runde, røde ansigt viste sig i åbningen under en grøn syd-vest.

"Hå! Ligger I to bare her og fiser?" snøvlede han og tværede en gul stribe væk under næsen. "Det lugter som ..."

Torben smed øjeblikkelig en pude efter ham, men var for langsom.

"Hov, hov. Nu begynder I ikke igen!" Hans mor kom ind i vognen og lagde puden på plads på hynden. Hendes lyse, korte hår var blevet kruset af fugten.

"Her lugter faktisk lidt ... hm ... indelukket." Hun løsnede en haspe og åbnede en rude på klem. "Hvorfor går I dog ikke ud og får jer lidt frisk luft?"

"Jeg har ikke lyst til at drukne," mumlede Torben. "Ikke endnu." Han gloede surt ud på pladsen, hvor Olsen kom tilbage fra sin inspektion, mens hans gamle Puch hostede og pruttede sig vej gennem vandpytterne.

"Hm!" Moren stod et øjeblik og så smilende på dem. "Mon ikke I to snart trænger til et par rigtig lune solskinsdage, - sådan som I hænger med skuffen?"

"Hold bare mig udenfor, faster Lise," lo Nanna. "Men fætter Torbens humør er godt nok gået en tur i kælderen. Jeg tror, det skyldes klaustrofobi."

"Klau ...? Hva' betyder det?" slubrede Elmer, der ikke lod sig gå på af en smule forkølelse.

"Det ... øh ... det betyder, at man får knald i låget af at være lukket inde," forklarede Nanna.

"Ha!" sagde Elmer foragteligt. "Dét har han da også, når han er udenfor. - Som nu den dag, da jeg tog den på hovedet fra Olsens bådebro. I sku' bare ha' hørt ham gale op ..."

"Hvad katten er det, du siger, Elmer?" Moren vendte sig med et ryk og greb sin yngste s

Weiterlesen weniger lesen

Kundenbewertungen