text.skipToContent text.skipToNavigation
background-image

Sofia och Loppan på kurs von Sonefjord, Pia (eBook)

 • Verlag: Saga Egmont
eBook (ePUB)
2,99 €
inkl. gesetzl. MwSt.
Sofort per Download lieferbar

Online verfügbar

Sofia och Loppan på kurs

Efter att ha blivit retad av sin lillasyster Nina för att hon inte vågar gå på spårningskurs måste Sofia förstås anmäla sig ändå. Men hur ska det egentligen bli på kursen? Kommer Sofia och hennes hund Loppan att lära sig att spåra vad än Nina har sagt? Och vad mer väntar dem på den spännande kursen? Pia Sonefjord är född 1939 och driver en kennel i Dalarna. Hon har skrivit många böcker för barn och unga, bland annat serien om hundtokiga Sofia. I den populära ungdomsserien om hundtokiga Sofia finns fem böcker: Sofias valpar, Hundtokiga Sofia, Sofia på hundutställning, Sofia och Loppan på kurs och Sofia är hundvakt.

Produktinformationen

  Format: ePUB
  Kopierschutz: none
  Sprache: Schwedisch
  ISBN: 9788711734513
  Verlag: Saga Egmont
  Größe: 501 kBytes
Weiterlesen weniger lesen

Sofia och Loppan på kurs

1

Det har blivit så konstigt tyst hemma hos oss. I vanliga fall får man nästan ont i öronen av alla ljud i huset, men nu går alla och tiger och säger inte mer än nödvändigt. Familjen består av en ganska snacksalig mamma, en pappa som i och för sig inte gör så hemskt mycket väsen av sig, mina två syskon Nina och Lars, som däremot har större röstresurser, mig själv som heter Sofia och ett antal djur som alla för väsen på sitt eget lilla vis.

Jag är fjorton år. Nina är tio och Lars är nästan arton. Vi bor i ett stort, gammalt hus i utkanten av Falun. Min mamma, som heter Ulla, skulle helst ha huset fullt med hur många fyrbenta djur som helst. Vi har fem hundar, två kattor och en tokig papegoja som heter Napoleon. Egentligen skulle vi ha haft ännu fler hundar och det är anledningen till att alla går omkring och är tystare än vanligt. Vi miste våra bearded collies i en bilolycka för ett tag sedan.

När mamma och jag var nere i Stockholm för att hämta hem en av våra fjolårsvalpar hade Berit, en väninna till mamma, hand om hundarna. Hon krockade med sin bil och alla våra "beardisar" blev så illa skadade att de måste avlivas. Berit själv fick ligga på lasarettet ganska länge. Hon var alldeles förstörd av att hundarna, som hon också tyckte så mycket om, var borta.

Alla hade vi svårt att fatta att "beardisarna", som funnits så länge vi kunde minnas, inte längre sprang omkring i huset eller trädgården.

Allt var alltså bara jämmer och elände. De fyra cavaljererna Mini, Loppan, Davy och Dolly och labradoren Ludde kände också på sig att någonting var fel - och till och med den skräniga papegojan Napoleon satt tyst på sin pinne. Katterna Becky och Samantha var de enda som var precis som vanligt.

En fredagkväll när pappa kom hem från en resa, slog han näven i bordet.

- Så här kan vi inte ha det längre, sa han. Här är ju rena begravningsstämningen. Vi måste hitta på något så alla blir lite gladare igen. Vad tycker ni att vi ska göra? Ska vi skaffa en ny "beardis" eller ska vi ta en valpkull på Mini nu när hon börjar löpa? Ska vi åka utomlands, eller ska vi fortsätta att deppa på det här viset? Har någon ett bra förslag? Jag är trött på att se er gå omkring som vandrande vålnader.

- Du har rätt, suckade mamma. Vi kan inte fortsätta att sörja hur länge som helst. Hundarna kommer inte tillbaka hur mycket vi än gråter. Vad säger ni ungar? Nina? Fia? Lars? Vad ska vi hitta på?

- Mig spelar det ingen roll, tyckte Lars. Hundar är ju inte min avdelning precis. Det får tjejerna bestämma. Åka utomlands tycker jag låter mycket bättre.

- Jag tycker att vi ska köpa en bearded collie, sa jag efter en stunds funderande.

- Kan vi inte både köpa "beardisvalp" och ta valpar på Mini, sa Nina ivrigt.

Hon tittade bedjande på mamma.

- Snälla mamma? Mini ska ju löpa snart.

Mamma såg frågande på pappa.

- Vad tycker du? Du kanske hellre vill satsa på en utlandsresa?

- Äsch, mig spelar det ingen roll, sa pappa generöst. För min del kan vi gärna både köpa en valp och para Mini. Huvudsaken är att alla blir glada igen.

- Jag kan väl få åka utomlands, föreslog Lars. Jag är inte så mycket för valpar.

- Men det är inte du som i första hand behöver piggas upp heller, skrattade pappa. Men det är klart, en tripp till Åland kunde vi väl kosta på dig.

- Äh, Åland, sa Lars besviket. Det är väl inte utomlands. Jag kan väl få åka till Spanien eller Italien.

- Vi får väl se, bestämde mamma. Just nu har du skolan att tänka på. Men om du pluggar ordentligt och får ett bra slutbetyg så kan vi ju prata vidare om saken.

- Jag kan väl få välja valp, bad Nina. Vad ska vi ha? En tik eller hane?

- En tik så klart! tyckte jag. En brun!

- Nej, jag vill ha en svart, menade Nina. Vi har ju mest haft bruna.

- Färgen spelar väl inte så stor roll, invände mamma. Huvud

Weiterlesen weniger lesen

Kundenbewertungen