text.skipToContent text.skipToNavigation
background-image

Blodhævn von Clasen, Michael (eBook)

 • Erscheinungsdatum: 01.10.2015
 • Verlag: Saga Egmont
eBook (ePUB)
8,99 €
inkl. gesetzl. MwSt.
Sofort per Download lieferbar

Online verfügbar

Blodhævn

Jeppes far er død. Onsdag d. 16. maj, præcis kl. 16:10:46, falder 20 ton betonklodser fra en gennemrustet kran ned over Carsten Bagge, Jeppes far. Det er også præcis dagen efter Arbejdsminister Morten Asbirk har affejet alle bekymringer i pressen om den manglende kontrol for metaltræthed fra Arbejdstilsynets side. Samtidigt stikker den 16-årige Gordon Riber væk fra ungdomsanstalten 'Hjemmet'. Gordon, der er blevet sat fast efter et bankrøveri der gik galt, er fast besluttet på at flygte hele vejen til Sverige. En rød Puch Maxi og en grøftekant sender ham på omveje. De to drenge mødes helt tilfældigt, og en desperat idé begynder at spire i Jeppes hoved. Arbejdsministeren skal dø! For at hævne sin far, lokker han Gordon med på sin plan om at myrde den mand, Jeppe mener, er skyld i sin fars død. Det bliver begyndelsen på en vanvittig rejse gennem det sjællandske landskab, hvor både Gordon og Jeppe er jaget vildt, og hvor grænsen mellem venner og fjender bliver mindre og mindre klar... Michael Clasen (f. 1948), uddannet folkeskolelærer. Har arbejdet som skuepiller i en lang årrække og har blandt andet spillet med i 'Hodja fra Pjort' (1985) og 'Manden i Månen' (1986). Undervejs i sin lange og varierede karriere har Michael Clasen også skrevet manuskripter og produceret teater. Ungdomsbogen 'Blodhævn' er hans debutroman.

Produktinformationen

  Format: ePUB
  Kopierschutz: none
  Seitenzahl: 144
  Erscheinungsdatum: 01.10.2015
  Sprache: Dänisch
  ISBN: 9788711475386
  Verlag: Saga Egmont
  Größe: 1204 kBytes
Weiterlesen weniger lesen

Blodhævn

Onsdag den 16. maj

Onsdag den 16. maj kom sommeren til landet.

Efter en uges tid med regn og blæst væltede der nu varme og solskin ind østfra.

Ved middagstid strøg sommeren ind gennem fjorden og lagde sig over Haubjerg.

Onsdag den 16. stak en hvidhåret dreng af fra Karlsminde Drengehjem syd for Haubjerg.

Og onsdag den 16. maj cyklede en lyshåret dreng ind til Haubjerg Stadion for at træne højdespring.

Onsdag var den lyshårede drengs sædvanlige træningsdag, men her efter læseferien var startet, var han ofte den eneste, der kom til træningen.

Den høje, lidt spinkle dreng havde varmet op og konditionstrænet, og nu lagde han sine træningsbukser i græsset, der omkransede spingbanen.

Drengen hed Jeppe.

Ned langs ryggen af hans røde bluse aftegnede der sig en mørk svedskjold. Han fandt sit mærke på den sorte asfalt og satte sin højre fod forrest, så skonæsen lige akkurat ikke rørte den gule plet maling, han havde sat dér, da udendørstræningen startede.

Sommeren var også nået ind i Folketinget, hvor der var spørgetid. Arbejdsministeren skulle forklare, hvorfor han havde ophævet et cirkulære. Spørgsmålet var stillet af folketingsmanden i den lyseblå sommerskjorte. Folketingsmanden stod på talerstolen. Han svedte under armene.

"Vi kan ikke acceptere flere tragiske ulykker som dén på Almtoft Værft. Vi kræver derfor, at arbejdsministeren øjeblikkeligt genindfører de periodiske prøver for metaltræthed i kraner."

Folketingsmanden nikkede til formanden og gik ned fra talerstolen. For foden af trappen passerede han ministeren, der var på vej op for at svare ham. Ministerens pande glinsede af sved.

Solen skinnede i den skrammede overligger.

En meter og otteogfirs centimeter.

Jeppe stod og koncentrerede sig. Hans venstre fod havde fundet sin plads - et lille skridt bag den højre. Han begyndte roligt at vugge frem og tilbage.

I en sej, langsom rytme skiftede hans vægt fra højre fod til den venstre - og tilbage igen.

"Vi kan naturligvis ikke sikre os mod alt.

Selv hr. Gunnarsen og hans parti må vist affinde sig med, at naturkræfterne lader hånt om ministerielle cirkulærer og bekendtgørelser. Regnvejr, tørke, storm og sågar jordskælv kan ramme os alle, hvornår det skal være.

Også dét naturfænomen, der kaldes metaltræthed, styres af kræfter, vi ikke behersker."

Ministeren så op fra sit håndskrevne manuskript og ud over den næsten helt tomme folketingssal. Han tog en slurk vand.

En del af folketingsmedlemmerne havde åbenbart taget fri. Sad sikkert hjemme i deres haver og nød vejret. Det ville ministeren også hellere. Men spørgsmål stillet af folketingsmedlemmer skal besvares af ministeren - også selv om spørgsmålet kommer fra et parti, der er kommet i Folketinget med kun 134 stemmer i overskud.

Metaltræthed!

Der havde været en ulykke på et af de mellemstore skibsværfter. En smed, en nitter og kranføreren var omkommet, da kranens ene ben pludselig brød sammen, og den væltede.

Metaltræthed, sagde teknikerne.

Uheldigt, selvfølgelig. Tragisk endda.

Men man kan jo ikke tage højde for alt.

Ministeren rettede på sit mørkeblå slips, rømmede sig og læste videre fra sit manuskript.

Onsdag den 16. maj lidt over middag blev Jens Jensens knallert stjålet.

Han havde stillet den på støttefoden uden for Maglested Brugs. Motoren lod han køre i tomgang. Sådan havde han gjort så længe, nogen i landsbyen kunne huske.

Idet Jens med sin træspån-kurv over armen forsvandt ind i butikken, kom den hvidhårede dreng frem bag Garnbiksen - landsbyens anden forretning.

Jeppes rytmiske vuggen frem og tilbage var en del af den nødvendige forberedelse til at springe.

En meter og otteogfirs.

Uden at tænke over det sansede han hele sin krop. Fødderne var helt afslappede. Hans ankler og fodbalder virkede tilsammen som en perfekt afbala

Weiterlesen weniger lesen

Kundenbewertungen