text.skipToContent text.skipToNavigation
background-image

Det første svar von Birch, Jan (eBook)

 • Erscheinungsdatum: 27.04.2015
 • Verlag: Books on Demand
eBook (ePUB)
6,49 €
inkl. gesetzl. MwSt.
Sofort per Download lieferbar

Online verfügbar

Det første svar

'Det første svar' er en politisk kriminalroman, som er baseret på autentiske begivenheder mellem 1947 og 1986. Romanen foregår i København, Femmøller Strand ved Ebeltoft og en østjysk havneby og inddrager en række højtstående personer, som anvender en hemmelig loge i et politisk magtspil. Vi følger de to drenge Janus og Chris opvækst og tilfældige møde med den hemmelige loges aktionsgruppe Que Fi, der benytter helt specielle kneb i den konspiratoriske politiske verden, hvilket får afgørende indflydelse på historien. Hvorfor falder en kvinde ud ad et vindue lige foran sin mand? Var det en flyulykke i Københavns Lufthavn? Hvorfor afspores et tog i Ålsgårde samme aften, som en brutal ægtemand har opsøgt sin ekskone? Hvorfor findes en vagt fra Christiansborg død i en udgravning i Købmagergade, hvor gadelyset er gået ud kort før et politisk mord? Hvem stod for rørbomberne i Hørsholm? Hvem er betjent Schmidt på station A egentlig, og hvem er næste offer i et udspekuleret politiske magtspil? Alt dette sker, men hvad er den virkelige sandhed. Jan Birch, f. 1953, oprindelig uddannet skolelærer og senere selvstændig ejendomsmægler igennem 25 år. Født og opvokset i Skive, politisk aktiv igennem mange år, men meldte sig sidste år ud af Socialdemokraterne af politiske grunde. Bor nu i Aarhus

Produktinformationen

  Format: ePUB
  Kopierschutz: AdobeDRM
  Seitenzahl: 279
  Erscheinungsdatum: 27.04.2015
  Sprache: Dänisch
  ISBN: 9788771701876
  Verlag: Books on Demand
Weiterlesen weniger lesen

Det første svar

Det første svar

--

Alle rettigheder forbeholdes.

Fotografisk, mekanisk eller anden gengivelse af denne bog eller dele heraf er forbudt uden min skriftlige tilladelse ifølge dansk lov om ophavsret.

Det første svar1

Spørgsmålet4

Smallegade11

Den norske forbindelse34

Konditoriet52

Fredag d. 20. februar 194860

Chris64

Janus72

Et farvel82

Reden86

Fasten98

A102

Dag 2108

Dag 4116

Dag 5122

Kultorvet125

Ministermøde130

Den Sorte Kalv136

Station A146

Ej Blot til Lyst158

Café Æsken166

Svaret171

Visted182

Den 26. januar 1947

Dagens lave vintersol var forsvundet, og kulden bed i ansigtet. Han frøs. Flyet var landet med 12 minutters forsinkelse. Sikkert på grund af de turbulente vinde ind over Danmark.

- En lille forsinkelse, gør ingen forskel, tænkte han.

Kulden og den forestående opgave holdt hans tanker i fokus. Ingen af delene bekymrede ham, for han havde forberedt sig med al den grundighed faget krævede. Resultatet af en livslang erfaring i logens tjeneste, havde naglet visse grundregler helt ind i rygmarven på ham. Risikoen for tilfældigheder skulle minimeres. Hver opgave havde sin specielle koreografi, og intet måtte blive en rutine. Enhver slagplan skulle være logisk bygget op, og handling efter handling skulle kunne startes og afsluttes alt efter situationen. Enhver plan skulle have sine nødudgange. Han magtede at sætte aktionen i scene, og være aktør under planens udførelse, uden at påkalde sig for meget opmærksomhed. Det var måske hans største egenskab; evnen til fuldstændig at forsvinde ind i omgivelserne; at være på scenen uden at være den iøjnefaldende i rampelyset, men at falde naturligt ind i hele scenariet. Alt dette mestrede han til fulde. Det gjorde hele forskellen.

Han stod klar i kulissen til en hurtig omklædning, så han kunne gøre sin entre på scenen. Et ord sneg sig ind i hans tanker: Kongemord. Et ord, der udsprang fra dagens opgave.

-Højt at flyve, dybt at falde, tænkte han spøgefuldt.

Kom der et lille smil ved mundvigen, eller var det kulden, der bed?

Når der var royalt besøg i lufthavnen, gav det altid stort postyr.

Der kom en ganske lille trækning under det buskede røde øjenbryn tæt ved de klare og nærmest havblå øjne.

Med rolig rutine åbnede han den massive dør til personalets store omklædningsrum. Som forventet var der tomt og stille som graven. Selvfølgelig. Alt personale var travlt optaget ude i og omkring ankomsthallen. Kun en utæt cisternes rislen brød tavsheden i det indelukkede lokale. Vinduerne var lukket på grund af kulden og en ram, sur lugt af uvasket tøj ramte hans næsebor.

Uniformen havde Niels gemt til ham bagest i rummet i sit uaflåste garderobeskab; den hængte parat på en bøjle ganske som aftalt, og der var tid nok til at komme af kedeldragten først.

Han havde intet hastværk og gjorde tingene i sit eget tempo. Han fjernede behændigt lærredsposen, der beskyttede uniformen; den passede helt perfekt til hans kraftige, men veltrimmede krop.

Lidt sort sminke på de røde øjenbryn og bakkenbarter. Det iøjnefaldende, gyldne og krøllede hår blev skjult under uniformskasketten. Heldigvis var der ikke andre i omklædningsrummet. Nogle ville måske have undret sig over det hurtige karriereskift, fra maskinmand til flykaptajn. Nok var det en stor arbejdsplads med forskellige personalegrupper; men a

Weiterlesen weniger lesen

Kundenbewertungen