text.skipToContent text.skipToNavigation
background-image

Sister sister von Fortin, Sue (eBook)

 • Verlag: Alomgyár Kiadó
eBook (ePUB)
6,36 €
inkl. gesetzl. MwSt.
Sofort per Download lieferbar

Online verfügbar

Sister sister

#1 nemzetközi bestseller 'Letehetetlen, élénk, drámai, túlf tött, megindító, kalandos, briliáns, és még ennél is sokkal több... megéri az utolsó oldalig' - Sky's Book Corner Növérháború Alice: Gyönyör , kedves, manipulativ, hazug. Clare: Intelligens, lojális, paranoiás, féltékeny Clare úgy gondolja, Alice egy manipulatív hazudozó, aki el akarja rabolni töle az életét. Alice úgy gondolja, Claire féltékeny, amiért hosszú idö után újra felbukkant, és a családjukban elfoglalt helye miatt. Egyikük igazat mond. Másikuk egy megszállott örült. Két testvér. Egy igazság Sue Fortin páratlanul izgalmas a pszichológiai thrillereiben soha nem tudhatod mi lesz a következö lépés. Nemzetközi sikerkönyvei végre itthon is megjennek.

Produktinformationen

  Format: ePUB
  Kopierschutz: AdobeDRM
  Seitenzahl: 398
  Sprache: Ungarisch
  ISBN: 9786155692680
  Verlag: Alomgyár Kiadó
  Größe: 2921 kBytes
Weiterlesen weniger lesen

Sister sister

1. fejezet

A leghidegebb helyeket néha nem a tél s r je rejti, mikor fehér gomolyokba gy lik a lehelet, és az ember lába érzéketlen a hidegtöl, az ujjai pedig elgémberedtek a fagytól. A leghidegebb helyek néha családi körben, saját otthonod melegében rejtöznek.

Fekszem egy ágyban, ami nem az enyém; ennyit biztosan tudok. Elöször is, keményebb a matrac, nem érzem a megszokott, ismerös puhaságot. Kinyújtom puhatolódzva az ujjaimat, a pamut halk súrlódását hallom a m anyagon. Vízhatlan matrac, könyvelem el magamban.

Érzem magamon az ágynem súlyát. A szálas paplan megnyugtató puhaságát azonban hiányolom. Nehezebb, kevésbé ruganyos súly terül el rajtam. Felemelem az ujjam, és az anyaghoz érintem. Kemény pamut ez is. Ha tippelnem kell, a túlsúly egy pléd lesz a takarón. Fogadok, hogy kék. Majd egy kis gondolkodás után kiegészítem: kék vagy zöld... esetleg fehér. Újabban sokszor módosítgatom a fogadásaimat. De horgolt takaró lesz, az tuti. Ebben biztos vagyok.

Eddig tudatosan nem nyitottam ki a szemem.

Egy csukott ajtó túlsó felén párbeszédek semmi mással össze nem téveszthetö hangjait hallom, ahogy emberek jönnek-mennek az ajtó elött, hol halkabban, hol hangosabban, mint a dagály hullámai a parton.

Enyhe fertötlenítöszag terjeng a levegöben, a megnyugtató, steril környezet kipárolgásaival keveredik, ami megerösíti gyanúmat, hol is vagyok: egy kórházban.

Még egy szagot érzek. Igen ismerös szagot. Az aftershave-jének illatát, amelyböl kit nik a jellegzetes, friss, h vös tónus. Az évfordulónk alkalmából kapta tölem tavaly. Nyolc éve voltunk házasok. Drága, divattervezö készítette arcszesz, de nem foglalkoztam az árával. Luke-ra mindig szívesen költök. Forevernek hívják. Örökké. Kifejezetten ironikus név, mint kiderült. Nem vagyok benne biztos, hogy idén veszek-e neki valamit az évfordulóra. Vagy lesz-e egyáltalán évforduló.

- Clare? Clare, hallasz? - Luke lágy hangja volt az, a fülemhez közel. - Ébren vagy, Clare?

Nem akarok vele beszélni. Nem állok készen. Nem tudom, miért, de valami belsö késztetés azt súgja, ne válaszoljak. Ujjai az én ujjaim köré fonódnak, és érzem, ahogy megszorít. Szeretném elrántani a kezem. De nem teszem, inkább teljesen mozdulatlan maradok.

Hallom az ajtó suhogását, parafa talpak csikorognak ütemesen a linóleumpadlón.

- Mr. Tennison? - szólal meg egy halk hang. - Egy rendör áll kint. Szeretne önnel beszélni.

- Mi van már megint?

- Mrs. Tennisonnal is beszélni szeretne, de azt mondtam, ez egyelöre nem lehetséges.

Luke keze kicsúszik az enyémböl, hallom, ahogy a szék karistolja a padlót.

- Köszönöm - mondja Luke.

Hallgatom, ahogy elhagyja a termet a növérrel. Biztosan nem csukta be jól az ajtót, mert elég tisztán besz rödik a kint lezajló beszélgetés.

- Philips örmester - mondja a rendör. - Elnézését kérem, amiért zavarom, Mr. Tennison. Azt reméltük, kikérdezhetjük a feleségét, de a növér azt mondta, még nincs eszméleténél.

- Ez így van - válaszol Luke. Hallom a védelmezö hanghordozást, és elképzelem, ahogy feszesen kihúzza magát. Mint általában, mikor a tekintélyét igyekszik kifejezésre juttatni. És mint általában, mikor vitatkozunk.

- Talán ön is segíthet.

- Megpróbálhatok. - Szavaiból leheletnyi bosszúság cseng ki. Ha nem ismeri az ember, észre sem veszi. Az utóbbi idöben sokszor hallottam; többször is a kelleténél.

- Hogyan írná le a felesége magatartását, ami a tegnapi... ömm... incidenshez vezetett? - kérdezi Philips.

Incidens? Miféle incidens? Megpróbálom felidézni, miröl is beszélhet a rendör, de nem járok sikerrel, és Luke válasza el is tereli a figyelmem.

- Magatartását?

- A hangulatát. Boldog volt? Szomorú? A gondolataiba merült? Nyugtalankodott?

- Igen, tudom, mit jelent

Weiterlesen weniger lesen

Kundenbewertungen