text.skipToContent text.skipToNavigation
background-image

Flac 2 von Virén, Teuvo (eBook)

 • Erscheinungsdatum: 22.07.2016
 • Verlag: Books on Demand
eBook (ePUB)
6,49 €
inkl. gesetzl. MwSt.
Sofort per Download lieferbar

Online verfügbar

Flac 2

Kaikki tietävät, mitä tapahtui kauan sitten kaukaisessa galaksissa. Harva kuitenkin tietää, mitä vielä kauempana tapahtui, lähempänä nykyaikaa. Flacellaanit toteuttavat päätöksensä vetäytyä tähdistä pelätessään joutuvansa galaksia nyt hallitsevan julman rodun uhriksi. Avaruusaikojen muistelu kielletään, väestö hajasijoitetaan ja kaupungit ja kaikki muut aiemmasta teknisestä tasosta juoruavat rakennelmat puretaan. Vanhoja tietoja ja taitoja ylläpitämään perustetaan Valitut, joidentehtävänä on huoltaa kätkettyjä avaruusaluksia ja muita teknisiä laitteita sekä pitää tavalliset flacellaanit niin kehittymättöminä kuin mahdollista odottamassa aikaa, jolloin paluu avaruuteen olisi turvallista. Kolmetuhatta vuotta myöhemmin jatkuvasti kasvaneet erimielisyydet avaruudessa väijyvän rodun uhmaamista ja piileskelyn jatkamista kannattavien Valittujen välillä eskaloituvat planeetanlaajuiseksi sodaksi. Kumpikaan osapuolista ei tiennyt heidän kiistansa kohteen olevan jo Flacilla. ..................................................

Produktinformationen

  Format: ePUB
  Kopierschutz: watermark
  Seitenzahl: 568
  Erscheinungsdatum: 22.07.2016
  Sprache: Finnisch
  ISBN: 9789523308626
  Verlag: Books on Demand
Weiterlesen weniger lesen

Flac 2

1

Pian entinen flacellaanien avaruuslaivaston komentaja Celmar Vacalai huoahti ja näpäytti sormellaan taas yhden aiemmin keräämistään ja toisessa kädessään pitämistään pienistä kivistä vieressään virtaavaan jokeen. Muutaman metrin päähän lentänyt graniitinkappale piti pienen mulpsahduksen kadotessaan pinnan alle. Mies hymähti. Kumpikin, sekä kivi että flacellaanien loistava tulevaisuus avaruudessa matkustavana rotuna, olivat hävinneet näkyvistä suunnilleen yhtä nopeasti. Ensimmäinen oli kadonnut sameana virtaavaan veteen, ja toinen Flacin hallituksen aiemmin tekemään päätökseen.

Celmar nojautui penkin puista selkänojaa vasten ja nosti katseensa taivaalle. Kaksi ilta-auringon valossa kiiltävää pistettä ilmakehän ulkopuolella tarkoitti kahta pian omiin kätköpaikkoihinsa laskeutuvaa taistelualusta. Jos Priur oli ennustuksessaan oikeassa, ne lentäisivät vielä jonain päivänä kaukaisessa tulevaisuudessa. Molemmille aluksille oli varattuna valmiit säilytyspaikat syvällä Flacin pinnan alla. Ne ja muutama kymmenen muuta näistä Flacin teknologian kirjaimellisesti suurimmista taidonnäytteistä säilytettäisiin eri puolille planeettaa kaivetuissa luolissa, ja loput aluksista romutettaisiin mahdollisimman pian.

Lähes kaikki elossa olevat flacellaanit tiesivät tähän mennessä, että heidän aluksensa piilotettaisiin tai purettaisiin. Sen sijaan Valitut, ja vain muutama tuhat heistäkin, tiesivät paremmin. Viisi tarkan karsinnan läpäissyttä alusta lähetettäisiin kiertämään kaukaista, huolellisesti valikoitua aurinkoa, jonka luona ne odottaisivat joko ne takaisin kutsuvaa viestiä tai ennalta määrätyn ajan täyttymistä. Kyseisellä tähdellä, jonka luokse alusryhmä oli menossa, ei ollut yhtään kiertolaista, eikä sen lähiavaruudesta löytynyt mitään muutakaan, joka olisi houkuttanut jotain rotua lähettämään sinne aluksiaan.

Jopa Ziv Op oli joutunut tyytymään erittäin summittaiseen arvioon yhdensuuntaisen matkan kestosta. Viidestäkymmenestä sataan vuotta. Sinänsä sillä ei ollut väliä. Muutamaa alussa ja lopussa hereillä olevaa päällystön jäsentä lukuun ottamatta jokaisen aluksen kaikki matkustajat olisivat staasissa koko matkan ajan, ja alusten navigointiautomatiikka huolehtisi hyppyjen kartoittamisesta ja niiden suorittamisesta.

Jokainen matkalle ilmoittautunut tiesi jättävänsä kaiken tuntemansa lopullisesti taakseen. Kun he palaisivat, jos palaisivat, jokainen heidän tuntemansa henkilö olisi ollut kuolleena tuhansia vuosia. Yhteiskunta Flacilla olisi varmasti erilainen kuin nykyään. Pahimmassa tapauksessa näiden viiden aluksen miehistöt olisivat rotunsa viimeiset edustajat. Parhaimmassakin tapauksessa he olisivat kummajaisia, jotka toisivat tullessaan joko tuulahduksen menneisyydestä tai jotka yrittäisivät nostaa taantuneen rotunsa takaisin avaruuteen. Sitäkään vaihtoehtoa ei voinut unohtaa, että jos takaisin tulijat huomattaisiin, he saattaisivat saada nykyisen tai kenties kätkössä oloaikana ilmestyneen uuden vihollisen kiinnostumaan Flacista.

Perillä määränpääksi valitussa aurinkokunnassa, maattuaan lähes koko matkan ajan staasikammioissa, alusten päällystöt varmistaisivat kohteen turvallisuuden ja palaisivat uneen. Ensimmäisen aluksen koko miehistön oli tarkoitus herätä viidentuhannen vuoden kuluttua. Kukaan ei voinut taata, että alus tai sen staasikammiot toimisivat ylläpitorobottien uurastuksesta huolimatta vielä silloinkin. Todennäköisesti ainakin muutama säiliöistä olisi siihen mennessä hajonnut, ja jokainen tiesi, millainen kohtalo odottaisi rikkoutuneessa tankissa ollutta.

Säiliöistä ensimmäisenä noussut miehistö tarkistaisi ja korjaisi oman aluksensa. Sen jälkeen he vilkaisisivat muita avaruusvaltansa jäänteitä ja lähtisivät pitkälle matkalle kohti Flacia. Loput miehistöistä heräisivät porrastetusti viidensadan vuoden välein, paitsi viimeinen, jonka ajast

Weiterlesen weniger lesen

Kundenbewertungen