text.skipToContent text.skipToNavigation
background-image

Nexus von Miller, Henry (eBook)

 • Verlag: Saga Egmont
eBook (ePUB)
8,99 €
inkl. gesetzl. MwSt.
Sofort per Download lieferbar

Online verfügbar

Nexus

'Nexus' er tredje og sidste bind i Henry Millers trilogi 'The Rosy Crucifixion' om sit kærligheds- og sexliv. Henry Miller er stadig sammen med sin anden kone, danserinden Mona, men ægteskabet har fået en tredje part, nemlig Anastasia. Mona og den smukke kvinde bliver tættere og tættere, og Henry Miller frygter at blive en outsider i sit eget ægteskab. 'The Rosy Crucifixion'-trilogien består af romanerne 'Sexus', 'Plexus' og 'Nexus' og regnes for et af hovedværkerne inden for den erotiske litteratur. Henry Miller (1891-1980) var en kontroversiel amerikansk forfatter, hvis erotiske romaner udfordrede samtidens pornografilove og medførte heftige diskussioner. Han er særligt kendt for sin selvbiografiske roman 'Krebsens vendekreds' og trilogien 'The Rosy Crucifixion' bestående af romanerne 'Sexus', 'Plexus' og 'Nexus'. Henry Millers mange romaner er oversat til flere forskellige sprog, og han er kendt verden over som en af pionererne inden for den erotiske litteratur.

Produktinformationen

  Format: ePUB
  Kopierschutz: none
  Seitenzahl: 383
  Sprache: Dänisch
  ISBN: 9788726049480
  Verlag: Saga Egmont
  Größe: 551 kBytes
Weiterlesen weniger lesen

Nexus

1

"Vov! Vov vov! Vov! Vov! "

Gøen i natten. Gøen, gøen. Jeg skriger, men ingen svarer. Jeg skriger, men der er ikke engang et ekko.

"Hvad ønsker du - - Xerses' Orient, eller Kristus'?"

Alene - - med hjerneeksem.

Endelig alene. Vidunderligt! Blot er det ikke det, jeg ventede. Hvis jeg blot var alene med Gud!

"Vov! Vov vov!"

Med lukkede øjne fremmaner jeg hendes billede. Der er det, det svæver i mørket, en maske dukker frem fra havsprøjtet: la bouche Tilla Durieux, som en bue: hvide, regelmæssige tænder, øjne mørke af mascara, øjenlågene klæbrigt-skinnende blå, håret vildt vældende, sort som ibenholt. Skuespiller fra Karpaterne og Wiens tage. Opstået som Venus af Brooklyns sletter.

"Vov! Vov vov! Vov! Vov! "

Jeg råber, men verden hører det kun som en hvisken.

Min navn er Isaac Dust. Jeg er i Dantes femte himmel. Ligesom Strindberg i sit delirium gentager jeg: "Hvad rolle spiller det? Om man er den eneste, eller om man har en rival, hvad rolle spiller det?"

Hvorfor dukker disse bezarre navne pludselig frem i bevidstheden? Alle sammen klassekammerater fra kære gamle Alma Mater: Morten Schnadig, William Marvin, Israel Siegel, Bernard Pistner, Louis Sneider, Clarence Donohue, William Overend, John Kurtz, Pat Mc Caffrey, William Korb, Arthur Convissar, Sally Liebowitz, Frances Glanty ... Ingen af dem har nogen sinde løftet sit hoved. Strøget i hovedbogen. Kvast som hugorme.

Er I der, kammerater?

Intet svar.

Er det dig, kære August, der løfter dit hoved i halvmørket? Ja, det er Strindberg, Strindberg med to horn stikkende frem fra panden. Le cocu magnifique .

I en lykkelig tid - - hvornår? hvor fjern? hvilken planet? - - havde jeg for skik at gå fra væg til væg og hilse denne og hin, alle gamle venner: Leon Bakst, Whistler, Lovis Corinth, Breughel den Ældre, Botticelli, Bosch, Giotto, Cimabue, Piero della Francesca, Grünewald, Holbein, Lucas Cranach, van Gogh, Utrillo, Gauguin, Piranesi, Utamaro, Hokusai, Hiroshige - - og Grædemuren. Også Goya, og Turner. Hver af dem havde noget kosteligt at fortælle én. Men navnlig Tilla Durieux med de veltalende, sanselige læber, mørke som rosenblade.

Nu er væggene nøgne. Selv om de var dækket af mesterværker, ville jeg intet genkende. Mørket har sænket sig. Ligesom Balzac lever jeg med imaginære malerier. Selv rammerne er imaginære.

Isaac Dust, født af støvet, vender tilbage til støvet. Til støv skal du blive. Tilføj en kodicil for gamle dages skyld.

Anastasia, alias Hegoroboru, alias Bertha Filigree fra Tahoe-Titicaca-søen og czarernes hof, ligger midlertidigt på observationsafdelingen. Hun gik derind af egen fri vilje, for at finde ud af, om hun havde sin forstands fulde brug eller ej. Saul gøer i sit delirium og tror, at han er Isaac Dust. Vi er sneet inde - i en sygestue med rindende vand og dobbeltseng. Af og til lyner det. Grev Bruga, denne skat af en dukke, ligger på skrivebordet, omgivet af javanesiske og tibetanske gudebilleder. Han skærer ansigt som en gal, der nedsvælger en skål med brækmiddel. Hans paryk, der er fremstillet af røde snore, krones af en miniaturehat, à la Bohème, indført fra La Galérie Dufayel. Hans ryg hviler mod nogle få udsøgte bind, som Stasia har efterladt hos os, inden hun tog af sted til anstalten. Fra venstre til højre - - - -

The Imperial Orgy

The Vatican Swindle

A Season in Hell

Death in Venice

Anathema

A Hero of our Time

The Tragic Sense of Life

The Devil's Dictionary

November Boughs

Beyond the Pleasure Principle

Lysistrate

Marius the Epicurean

The Golden Ass

Jude the Obscure

The Mysterious Stranger

Peter Whiffle

The Little Flowers

Virginibus Puerisque

Queen Mab

The Great God Pan

The Travels of Marco Polo

Songs of Bilitis/

Weiterlesen weniger lesen

Kundenbewertungen