text.skipToContent text.skipToNavigation
background-image

Svetla, kamere, ljubav von Garland, Stefan A. (eBook)

 • Verlag: DOO Media Art Content
eBook (ePUB)
8,48 €
inkl. gesetzl. MwSt.
Sofort per Download lieferbar

Online verfügbar

Svetla, kamere, ljubav

Sara je Beogra anka, ima dvadeset i tri godine, dobija ulogu srpkinje Vere u americkom filmu, odlazi u Holivud i njen zivot postaje ono sto je do tada samo mogla da gleda na ekranu. Ima uspesan pocetak karijere, stice prijatelje i jedino sto mora da osvoji da bi odsanjala svoj americki san je ljubav.

Produktinformationen

  Format: ePUB
  Kopierschutz: AdobeDRM
  Seitenzahl: 84
  ISBN: 9878685832152
  Verlag: DOO Media Art Content
  Größe: 706 kBytes
Weiterlesen weniger lesen

Svetla, kamere, ljubav

PRVI DEO: LUCKY STAR

1. RAY OF LIGHT

Suncevi zraci su grebali po prozorima Sarine sobe terajuci je da otvori oci i iskoristi novi letnji dan. Promeskoljila se u svom krevetu jos uvek pospana i nevoljna da ustane. Odbijajuci da otvori oci, rukom je slepo trazila svoj telefon po krevetu. Kada ga je zgrabila i prinela sasvim blizu lica, sasvim malo je otvorila oci bojeci se osude koje bi cetiri cifre mogle da nose.

Dva popodne. Naravno, drugo nista nije ni ocekivala. Ali leto je, pravdala se samoj sebi. Posteno je zavrsila sve ispite u julskom roku i njeno je pravo, zapravo duznost, da nadoknadi sve neprospavane sate.

Otkljucala je telefon i videla da joj je Ema poslala poruku da ce kasniti na dnevno ispijanje kafe u kaficu gde su se cesto nalazile otkako je raspust poceo. Sara se pridignu na krevetu oslonivsi se na jednu ruku, a drugom poce da trlja oci i pokriva usta dok je zevala, iako niko nije mogao da je vidi.

Posle par minuta naterala je sebe da ode u kupatilo i umije se, ne bi li se bar malo razbudila. Odvratila je ljutito pogled od svog odraza u ogledalu, a onda pomazila svoju dugu crnu kosu, koja je jedina slusala, kako joj se cinilo. Sta god radila, u kakvoj god pozi spavala, ona bi ostajala prava i Sara joj je bila zahvalna na tome.

Kada je zavrsila ,,jutarnje'' rituale u kupatilu, sela je za svoj radni sto, upalila laptop i kao i svaka druga dvadesettrogodisnja osoba koja nema pametnija posla usla na svoj fejsbuk profil ,,da vidi sta ima''. Nije da je ikada bilo sta da se vidi, a opet su milioni i milioni ljudi, ukljucujuci i nju, sedeli kao oma ijani ispred svojih monitora i skrolovali. Stavise, Sara bi se cesto iznervirala, jer su pojedini ,,prijatelji'' stalno objavljivali vesti poput: Kim Kardasijan je zaboravila dete na aerodromu i slicno. Uzdahnula je zalosno nadajuci se da ce sva ta fama oko pogresnih ljudi, kako je volela da ih zove, uskoro nestati.

Kada je posle nekog vremena presla put od fejsbuka do video-snimaka slatkih kucica, odlucila je da je vreme da zaklopi laptop i spremi rucak njoj i tetki koja bi svakog trenutka trebalo da krene sa posla.

Iskoristila je priliku sto je sama u stanu pa je pustila Madonin prvi album najglasnije sto je smela, a da se njene komsije ne slogiraju ili pocnu besno da kucaju na vrata. Ipak, mislila je, mozda je Madona bas to i imala u umu kada ga je snimala.

''Everybody, come on, dance and sing. Everybody, get up and do your thing.''

U kafic pored Save je nekim cudom dosla posle Eme, odahnula uz olaksanje i obecala da ce u skorije vreme otici u crkvu i zapaliti svecu od trista dinara. Nije volela ovakve kafice na otvorenom pored reke, jer, kako joj se cinilo, u njih su dolazili svi najnavalentniji muskarci Beograda. Setila se fraze the worst boyfriend material , ali nije mogla da se seti da li je cula u ,,Seksu i gradu'' ili negde drugde.

Ipak, i pored negodovanja koje je gajila prema ovakvim mestima, morala je da ih trpi zbog Eme, jer joj, kako je sama bezbroj puta rekla, nije padalo na pamet da nesnosne beogradske vreline provode u zagusljivim kucima Knez Mihailove, uz lazno olaksanje ventilatora cija je jedina funkcija izazivanje tinitusa.

Srecom, ,,gradske face'' se jos uvek nisu razmilele kaficem, pa je na miru mogla da sedne pored Eme i uziva u suncu koje je bilo toliko jako da je peklo.

,,Ubicu se'', malodusno je rekla Ema umesto pozdrava.

,,Je l su te opet na Pottermor-u svrstali u Haflpaf?'', upita Sara koja je dobro znala koji bi Emini razlozi za samoubistvo bili.

,,Saro'', poce Ema ozbiljno. ,,Dogovorili smo se da nikada vise ne pominjemo taj dan. Zaklela si se na svetom salu Sliterina da necemo o tome vise govoriti.''

,,Ali ja nisam Sliterin.''

,,Nema veze! Ja jesam i trebalo bi to da postujes, mala Gr

Weiterlesen weniger lesen

Kundenbewertungen