text.skipToContent text.skipToNavigation
background-image

Spin De unges bog til forståelse af verden von Bork, Claus (eBook)

 • Erscheinungsdatum: 06.09.2016
 • Verlag: Books on Demand
eBook (ePUB)
4,49 €
inkl. gesetzl. MwSt.
Sofort per Download lieferbar

Online verfügbar

Spin

Spin - De unges bog til forståelse af verden: Handler om de væsentlige af alle de begreber der gælder i menneskers verden. Retssamfund - Den frie presse - Integration - Religioner - og mange flere. Hvad dækker de? Hvordan skal de forstås? Hvem bestemmer i en demokratisk verden? Hvor meget er reelt og sandt - og hvor meget er Spin? Bogen er målrettet imod unge fra 16 - 28 år. Men den kan med fordel læses af voksne. Spin beskriver det væsen som, bag den pæne facade, styrer, manipulerer og ødelægger verden. Claus Bork er født 15. november 1951 og bosat i Skånes Fagerhult i Sverige. Han har ved siden af sin uddannelse som bygningskonstruktør BTH og sit 35-årige virke på danske byggepladser skrevet 14 romaner, hvoraf de 10 er ungdomsbøger indenfor fantasy-genren. De sidste 4 er 3 voksenromaner, heraf er de 2 fantasy og nu Spin. Tidligere forsanger, tekstforfatter og komponist i rockgrupperne Reflex og Clockwork Orange fra København. Idag komponist i sit eget projekt Retrolife i studiet i Sverige. Far til 4 voksne børn og farfar til 3 børnebørn.

Produktinformationen

  Format: ePUB
  Kopierschutz: watermark
  Seitenzahl: 212
  Erscheinungsdatum: 06.09.2016
  Sprache: Dänisch
  ISBN: 9788771886733
  Verlag: Books on Demand
Weiterlesen weniger lesen

Spin

ALMINDELIGE MENNESKER

"The only thing necessary for evil to triumph in the world is for good men to do nothing."

- John F. Kennedy

Begrebet 'almindelige mennesker' bruges i flæng i et utal af sammenhænge. Mange politikere ynder at forsøge at overbevise befolkninger om, at de selv er 'almindelige mennesker', for at deres vælgere skal føle en form for samhørighed med politikeren. At de fleste politikere i virkeligheden føler sig højt hævet over deres vælgere, undlader de at gøre opmærksom på i tilfælde, hvor de har brug for vælgernes gunst - eller deres overbærenhed - hvis politikeren har dummet sig og kan risikere at miste sin position i samfundet. At de fleste politikere føler sig højt hævet over almindelige mennesker afslører sig dog i den måde, de handler på. Pressen er fyldt til bristepunktet med afsløringer af, at det er sådan, uden at det dog ændrer ret meget...

Almindelige mennesker er alle de milliarder af mennesker, der ikke er indlemmet i andre grupperinger af mennesker så som politikere, erhvervsledere, militære ledere, kendisser, TV-stjerner, milliardærer - kort sagt alle de mennesker, der lever et almindeligt liv med et almindeligt arbejde, almindelige problemer, en almindelig facebook profil, og hvis kriser i livet kun deres allernærmeste gider at høre om.

Lad det være sagt: almindelige mennesker kunne udgøre en enorm magtfaktor i denne verden - en magtfaktor langt større end den, de rent faktisk udgør. De kunne lukke selv de største, multinationale selskaber på meget kort tid - standse krige - afgøre, hvad der skulle forskes i - sørge for at politikere, der blev valgt, var ærlige og gode rollemodeller - de kunne rigtigt meget, men...

Man kan sige, at på mange måder er almindelige mennesker ualmindeligt dumme.

Langt de fleste interesserer sig kun for det, som de umiddelbart kan overskue, helst med den mindst mulige indsats og anstrengelse for dem selv. Hvis det havde været anderledes, ville verden have set helt anderledes ud.

Man kan så spørge: Hvorfor er det så interessant?

Det er interessant, fordi sandheden er, at netop fordi almindelige mennesker er sådan, så har de slet ikke den indflydelse på verdens udvikling, som de kunne have.

De smarte, de der ikke selv hører til blandt almindelige mennesker, har nemlig for længst gennemskuet, hvordan man nemt kan manipulere almindelige mennesker og fjerne deres indflydelse. Det betyder så, at de, der manipulerer dem, sidder tilbage med al indflydelsen.

Hvis man, så at sige, sætter sig op i en helikopter og flyver op og ser det hele lidt fra oven, så vil de fleste kunne se det - se, hvad det er der sker.

Verden forandrer sig med en stadigt stigende hastighed. Mange gamle mennesker har opgivet at følge med, men hænger bare på så godt de kan.

Hvis man tænker som dem, der gerne vil styre verden, hvad er det så, man skal gøre?

Det første, man skal gøre, hvis man gerne vil have kontrol, det er at 'tæmme' alle de almindelige mennesker. Man giver dem noget at gå op i, som optager dem i en sådan grad, at de ikke længere interesserer sig for - eller blander sig i - hvad der foregår oppe på de højere planer. Og der er mange måder at gøre det på.

I Romerriget vidste lederne, hvad de havde med at gøre. Det var en mere barsk verden dengang, så de tiltag, man gjorde, var selvfølgelig indrettet efter den tids forhold.

Romerne begyndte at ekspandere ud over verden ca. 750 år før Kristus, dvs. for 2.750 år siden. Det, der gjorde, at romerne kunne lykkes med at underlægge sig verden, var, at de havde gennemskuet, hvordan de kunne holde 'almindelige mennesker' i ro. Så de gav, på mange måder, folkene det, de gerne ville have. Efter en lang række af erobringskrige, hvor man indlemmede nye områder under romersk styre, gav man folkene i de erobrede områder fred og lod dem få del af en omfattende romersk kultur og videnskabelige fremskridt. Og for at till

Weiterlesen weniger lesen

Kundenbewertungen