text.skipToContent text.skipToNavigation
background-image

Min feta historia Överviktskirurgi - Välsignelse eller förbannelse? von Jallow, Maria (eBook)

 • Erscheinungsdatum: 22.04.2016
 • Verlag: Books on Demand
eBook (ePUB)
8,99 €
inkl. gesetzl. MwSt.
Sofort per Download lieferbar

Online verfügbar

Min feta historia

Den här boken är skriven för alla som funderar på att genomföra en överviktsoperation eller redan har gjort det. Boken är uppdelad i två delar. En självbiografisk del och en faktadel. Den första delen av boken är min egen självbiografiska berättelse om mitt liv som tjock, överviktsopererad, matmissbrukare och sockerberoende. Det finns så många experter inom detta som aldrig varit tjocka eller opererade som faktiskt inte vet hur det känns. Därför vill jag berätta min historia om vad och varför jag är och har blivit den jag är idag. Faktadelen tar upp kroppens funktioner och vad vi behöver för att fungera optimalt med näringsämnen och deras funktion. Vad händer egentligen när kroppen utsätts för överviktskirurgi? Flera tusen personer opereras om året för övervikt i Sverige och man opererar även på barn så unga som i nedre tonåren. Den information man får inför dessa operationer är väldigt generell och i den här boken går jag ner på djupet och ifrågasätter vad som vi faktiskt utsätter oss för när vi möblerar om och tar bort delar av vårt matsmältningssystem. En mage som inte fungerar ger en kropp som inte fungerar. Jag har sedan barnsben haft problem med vikten och vill dela med mig av mina erfarenheter och kunskaper kring ämnet. Jag arbetar som lärare i svenska som andraspråk sedan 20 år tillbaka och är mamma till tre underbara barn. Jag har blogg sedan flera år tillbaka som heter www.startarom.blogspot.se där jag skriver om kost, hälsa, vikt, överviktsoperationer och problematiken kring detta.

Produktinformationen

  Format: ePUB
  Kopierschutz: watermark
  Seitenzahl: 404
  Erscheinungsdatum: 22.04.2016
  Sprache: Schwedisch
  ISBN: 9789175693163
  Verlag: Books on Demand
Weiterlesen weniger lesen

Min feta historia

Min historia

För väldigt många år sedan föddes jag och med allt vad det innebär fick jag tidigt lära mig att jag var född för min mors synders skull. Jag vet inte vem som blev mest straffad för dessa så kallade synder faktiskt, men ur mitt perspektiv så var det jag som blev mest straffad. Jag lärde mig tidigt att jag inte var ett välkommet barn till den här världen. Jag var bara en börda och till besvär. Det tog mig över 40 år att inse att inget barn föds i synd och jag kunde till slut hitta mitt eget värde. Helt utan synd.

Jag har alltid tänkt skriva den där boken om mitt liv, för ibland överträffar verkligheten fantasin och tittar man på såpoperor på teve så tycker jag att de ligger i lä. Här kommer den nakna sanningen och givetvis är det ur mitt perspektiv. Ingen kan försvara sig mot det jag skriver så därför är det viktigt att den som läser min historia också förstår att det är från mitt perspektiv som jag skriver. Den röda tråden i denna självbiografiska berättelse är kopplat till mat men genom munnen och ur munnen kommer så mycket annat; tankar, känslor, upplevelser och allt där emellan så därför kommer jag även berätta sådant som direkt eller indirekt, påverkade just vad jag stoppade in i min mun.

Mina första år

Jag föddes först i vår familj. Pappa Stig från landet i Västergötland träffade mamma Kerstin i Stockholm, när han var där på kurs, tror jag, ute på en dans. Mamma älskade att dansa och hon älskade män men varför det blev just pappa Stig, det vet jag inte. Hon brukade beskriva honom som en trygg man med rågblont, tjockt hår. Mycket av mammas bagage är dolt i lögner och förnekelse så bilden av hennes uppväxt och varför hon gjorde de val som hon gjort har alltid varit ett litet mysterium. Pappa Stig berättade inte heller så ofta om sin uppväxt mer än att han matvägrade och är uppväxt på mjölk och kakor. Mamma Kerstin kom från en liten familj med två systrar, varav den ena systern dog i hjärnhinneinflammation vid sex års ålder. Pappa Stig var ensambarn. Stadsdottern möter bondsonen. Mamma var gravid med mig när de gifte sig och började sin lilla familj på ett litet jordbruk utanför Ulricehamn. Huset var litet och omodern men ladugården var stor och rymde 50 mjölkkor, höns och en gammal arbetshäst som pappa ärvt efter att farfar, som hade lagt ner sitt jordbruk och flyttat in till Borås med farmor.

När min bror föddes två år senare, var det ohållbart att bo i det lilla huset så vi flyttade till en liten lägenhet inne i samhället som låg i närheten. Därifrån har jag mina första minnen från två-treårsåldern. Jag var ofta ute på äventyr med min trehjuling och åkte runt och hälsade på hos folket i samhället. Nu när jag är vuxen förstår jag absolut inte hur min mamma vågade släppa ut mig med tanke på att det både fanns en landsväg, ån Viskan, järnvägsspår och ett sågverk där, plus alla människor som kanske inte alls var så snälla som de verkade på ytan. Jag klarade mig och blev vare sig påkörd, ramlade ner i Viskan och drunknade eller blev utsatt för några övergrepp.

Jag var helt enkelt en nyfiken, social liten flicka som hade en otrolig fantasi. Jag hade massor att hitta på i det lilla samhället men allt var inte så roligt. Jag fick ofta olika bestraffningar i form av att "gå och lägga mig" eller få stryk. Mina första minnen av just sådana bestraffningar var på våren då jag var 3,5 år gammal. Den första vårvärmen hade kommit och jag tyckte det var så varmt att jag tog av mig alla kläderna utanför hyreshuset vi bodde i och grannens pojkar stod på sin balkong och skrattade åt min nakna kropp. Pappa kom och bar in mig med kläderna under ena armen och mig under andra. Detta beteende var så illa att jag fick pisk och fick gå och lägga mig tidigt på eftermiddagen. Jag förstod inte alls varför. Jag hade ju bara tyckt att det var

Weiterlesen weniger lesen

Kundenbewertungen