text.skipToContent text.skipToNavigation
background-image

Traiasca Revolutia! Cele mai importante 30 de Revolte si revolutii din istorie von Nairn, Derry (eBook)

 • Erscheinungsdatum: 14.06.2016
 • Verlag: Luchterhand Literaturverlag
eBook (ePUB)
8,81 €
inkl. gesetzl. MwSt.
Sofort per Download lieferbar

Online verfügbar

Traiasca Revolutia! Cele mai importante 30 de Revolte si revolutii din istorie

Revolu ia plute te în aer. Pretutindeni în Orientul Mijlociu, în Europa, în America i nu numai, 2011 a fost anul mi carilor de protest în masa - suprimate uneori în for a - i, mai presus de orice, al unei dorin e arzatoare de schimbare.

i totu i, aceste mi cari nu sunt fara precedent. Istoria abunda în asemenea exemple ale for ei populare în ac iune, unele devenind legende na ionale, unele fiind date uitarii, iar altele, supuse cenzurii aspre.

De la revolta lui Spartacus împotriva romanilor, în anul 73 î.Hr., la Primavara Araba din 2011, lucrarea de fa a parcurge secole i continente, analizând nu mai pu in de treizeci de revolu ii care au dus la na terea unor superputeri la nivel mondial, au zdruncinat imperii, au pus capat persecu iilor i nedrepta ilor sociale, au întemeiat prima na iune de culoare independenta i au creat ideologii, eroi i noi curente culturale.

Pe lânga mi carile ample, care au marcat epoci, precum Revolu ia Franceza i cea Americana, Derry Nairn aduce în discu ie i evenimente mai pu in cunoscute, subliniind importan a revolu iilor care, de i au e uat - cum este cazul rebeliunii din Irlanda, în 1798 -, ne ajuta sa în elegem astazi, prin prisma tradi iei revolu ionare, lumea moderna, cu noile ei mi cari de protest. Caci, indiferent cine l-a enun at primul, Churchill sau Santayana, principiul va ramâne mereu valabil: Cei care nu pot înva a din istorie sunt condamna i sa o repete. A adar, o lec ie utila pentru membrii mi carii Occupy i pentru to i eroii din umbra, care a teapta sa iasa la lumina.

Produktinformationen

  Format: ePUB
  Kopierschutz: none
  Seitenzahl: 233
  Erscheinungsdatum: 14.06.2016
  Sprache: Rumänisch
  ISBN: 9786068494807
  Verlag: Luchterhand Literaturverlag
Weiterlesen weniger lesen

Kundenbewertungen