text.skipToContent text.skipToNavigation
background-image

Stela Popescu i Alexandru Ar inel. O pereche fara pereche von Storin, Aurel (eBook)

 • Erscheinungsdatum: 31.05.2015
 • Verlag: ALLFA
eBook (ePUB)
3,99 €
inkl. gesetzl. MwSt.
Sofort per Download lieferbar

Online verfügbar

Stela Popescu i Alexandru Ar inel. O pereche fara pereche

Aceasta este o carte despre doi mari actori români. Ei au jucat împreuna i, tot împreuna, au dobândit o glorie fara egal. Începând cu teatrul i cu filmul, cu televiziunea i cu radioul, continuând cu gloria trecerii pe scena gradinii "Boema" sau cu aceea a ramânerii pe scena salii Savoy a Teatrului de Revista "Constantin Tanase". Sigur ca nu "Boema" a creat aceste doua vedete. Ele sunt i ar fi fost oricum!

Stela Popescu i Alexandru Ar inel au depus o efigie artistica de aur pe chipul Revistei române ti. Acest gen "u or" este cumplit de greu, i pretinde slujitorilor sai un cumul de talente – sa vorbeasca, sa cânte, sa danseze, sa se mi te, sa stea, sa taca, sa intre, sa iasa, sa urce, sa coboare, sa se îmbrace, sa râda, sa plânga, sa treaca cu vederea, sa nu treaca nimic cu vederea, sa asculte, sa n-asculte pe nimeni. Doamne, câte trebuie sa tie i sa faca i, uneori, sa nu faca un actor de Revista ca sa se poata numi Stela Popescu i Alexandru Ar inel!

Stela Popescu câ tiga. Ea i-a câ tigat, în primul rând, dreptul de a fi o actri a de succes. În acest domeniu inefabil, în care "toate trec, iubire sau noroc", acest drept nu se înscrie chiar printre drepturile omului; vreau sa spun ca nu e la îndemâna oricui, adica nu e de tot omul, ca mine sau ca dumneavoastra. Impresarii o cauta, afi ele o "pun la zid", secretarele îi deschid u ile, cu zâmbetul pe fa a, iar publicul o aplauda, uneori, frenetic. Ea nu poarta numai norocul de a fi posesoarea unui talent extraordinar; ea i-a construit cariera prin efortul de a face fa a talentului sau, prin inteligen a de a fi la timp, exact acolo unde trebuie sa fie...

Pentru mine, Ar inel este "the King". Îl privesc, uneori, cum acopera i timpul, i spa iul, i sufletul spectatorului i îi admir dorin a sincera, netrucata, de a fi peste tot. El crede în publicul lui, i în familia lui, i în meseria lui iar, în limita timpului disponibil, î i aduce aminte i de prieteni. Desigur ca la mijloc e un efort greu de descris. Pu in rezista, în zilele noastre, la oboseala de a fi vedeta. Ar inel rezista. Actor na ional de teatru i de revista, manager iscusit, spiritual ca un cuplet i, uneori, trist ca o lacrima. Ar inel cauta i lanseaza tinere vedete, cu bucurie i generozitate.

Aurel Storin

Produktinformationen

  Format: ePUB
  Kopierschutz: none
  Seitenzahl: 107
  Erscheinungsdatum: 31.05.2015
  Sprache: Rumänisch
  ISBN: 9789737249470
  Verlag: ALLFA
Weiterlesen weniger lesen

Kundenbewertungen