text.skipToContent text.skipToNavigation

Viata unui om singur von Marino, Adrian (eBook)

 • Erscheinungsdatum: 14.06.2016
 • Verlag: Polirom
eBook (ePUB)
7,98 €
inkl. gesetzl. MwSt.
Sofort per Download lieferbar

Online verfügbar

Viata unui om singur

Viata unui om singur este volumul de memorii al regretatului carturar Adrian Marino o autobiografie ce se opreste la anul 1999. Autorul rememoreaza sase decenii de existenta cu represiunea deportarea in Baragan si insingurarea morala de dupa 1989. Manuscrisul face parte din fondul 'Adrian Marino' al Bibliotecii Centrale Universitare 'Lucian Blaga' din Cluj-Napoca. Autobiografie indelung asteptata volumul ce apare conform dorintei autorului la cinci ani de la moartea sa captiveaza prin traseul unei vieti de exceptie ca si prin valoarea culturala a marturiei pe care o aduce.

'In cateva cuvinte: de sase decenii cel putin gandesc mereu altfel aproape in toate domeniile. Scara mea de valori incepand cu valorile culturale si ideologice este net deosebita de a mediilor sociale si culturale pe care le-am strabatut obligat sau nu. Iar o astfel de singuratate - care nu este nici sentimentala nici sociala - este greu de suportat. O suferinta abstracta rece. O revolta permanenta si fara solutie. Mai totdeauna inexprimabila si incomunicabila. Nu doresc nimanui o astfel de contrarietate si uzura interioara. Fara iesire si fara o adevarata consolare.

Incerc totusi s-o pun pe hartie s-o definesc si s-o descriu cu maxima claritate. Doresc sa scriu totusi "cartea" vietii mele in toate sensurile cuvantului. Sa-mi afirm identitatea "personalitatea" buna rea asa cum a fost.' (Adrian Marino)

Produktinformationen

  Format: ePUB
  Kopierschutz: none
  Seitenzahl: 779
  Erscheinungsdatum: 14.06.2016
  Sprache: Rumänisch
  ISBN: 9789734620555
  Verlag: Polirom
Weiterlesen weniger lesen

Kundenbewertungen