text.skipToContent text.skipToNavigation
background-image

Bruxisme beteugelen Herkennen, behandelen en stabiliseren von BSL (eBook)

 • Erscheinungsdatum: 20.02.2010
 • Verlag: Bohn Stafleu van Loghum
eBook (PDF)
99,99 €
inkl. gesetzl. MwSt.
Sofort per Download lieferbar

Online verfügbar

Bruxisme beteugelen

Tandartsen worden in hun praktijk vaak geconfronteerd met bruxisme: dagelijkse en nachtelijke parafunctionele activiteit, zoals knarsen, wrijven, klapperen en persen van de elementen. Het behandelen van bruxisme is complex, want de tandarts heeft te maken met zowel esthetische als functionele factoren. De juiste behandeling kiezen is dan ook niet gemakkelijk. 'Bruxisme beteugelen'geeft de tandarts een handleiding voor het maken van deze keuze. Het boek gaat in op de zorgwekkende gebitsslijtage die wordt veroorzaakt door bruxisme. De laatste jaren is de wetenschappelijke kennis over bruxisme sterk toegenomen. In dit van oorsprong Franstalige boek worden de nieuwe ontwikkelingen uitgebreid besproken. Hierbij worden de volgende vragen behandeld. Welke factoren veroorzaken bruxisme?
Wanneer moet er behandeld worden? Welke rol speelt de occlusie? Kan bruxisme worden gestopt? Zijn vergaande therapeutische maatregelen noodzakelijk?
De auteurs maken duidelijk hoe belangrijk het voor de tandarts is om bruxismepatiënten te herkennen en hun bijbehorende risicos op tijd te onderkennen. Daarnaast besteedt 'Bruxisme beteugelen' ruime aandacht aan de functie en vervaardiging van de harde geperste opbeetplaat, een hulpmiddel dat de patiënt tegen nachtelijk bruxisme beschermt. Alle onderwerpen worden met veel beeldmateriaal geïllustreerd. De talloze langdurig gevolgde casussen, variërend van 3 tot 18 jaar, maken dit boek uniek.

Produktinformationen

  Format: PDF
  Kopierschutz: AdobeDRM
  Seitenzahl: 86
  Erscheinungsdatum: 20.02.2010
  Sprache: Niederländisch / Flämisch
  ISBN: 9789031376148
  Verlag: Bohn Stafleu van Loghum
  Größe: 18338 kBytes
Weiterlesen weniger lesen

Kundenbewertungen