text.skipToContent text.skipToNavigation
background-image

De sociale ontwikkeling van het schoolkind von Ploeg, Jan van der (eBook)

 • Verlag: Bohn Stafleu van Loghum
eBook (PDF)
34,99 €
inkl. gesetzl. MwSt.
Sofort per Download lieferbar

Online verfügbar

De sociale ontwikkeling van het schoolkind

Dit boek beschrijft de sociale ontwikkeling van kinderen van 4 tot 12 jaar. Het laat zien hoe de sociale ontwikkeling verloopt en hoe opvoeders die kunnen beïnvloeden. Het boek is geschreven voor iedereen die werkt met schoolgaande kinderen, zoals leerkrachten, intern begeleiders, remedial teachers, schoolpsychologen en professionals in de jeugdzorg. Ook is het geschikt voor iedereen die nog in opleiding is voor zulk werk, en natuurlijk voor ouders die geïnteresseerd zijn in de sociale ontwikkeling van hun schoolgaande kind.

De sociale ontwikkeling van het schoolkind beschrijft verschillende typen relaties tussen kinderen onderling. De betekenis van die relaties is jarenlang sterk onderschat, maar ze vormen een centraal en onmisbaar aspect van de sociale ontwikkeling. Dit boek geeft praktisch en helder antwoord op vragen als: wat houden deze relaties in? Waarom hebben sommige kinderen geen of negatieve relaties? En hoe dragen deze relaties bij aan het ontstaan van prosociaal of antisociaal gedrag? Ook gaat het boek in op andere factoren die van invloed zijn op de sociale ontwikkeling, zoals de sociaaleconomische positie, de genen en het brein.

Jan van der Ploeg is emeritus hoogleraar Orthopedagogiek aan de Universiteit Leiden. Hij is auteur van meerdere boeken, zoals Eenzaamheid bij jeugdigen, Agressie bij kinderen en Behandeling van Gedragsproblemen.

Jan D. van der Ploeg is emeritus hoogleraar orthopedagogiek, Universiteit Leiden. Hij verrichtte veel onderzoek onder uiteenlopende probleemjongeren en publiceerde daarover in vakbladen en boeken. Bekende boeken zijn: 'Gedragsproblemen' en 'Behandeling van gedragsproblemen'. Hij is redactielid van meerdere (internationale) tijdschriften.

Produktinformationen

  Format: PDF
  Kopierschutz: AdobeDRM
  Seitenzahl: 244
  Sprache: Niederländisch / Flämisch
  ISBN: 9789036822329
  Verlag: Bohn Stafleu van Loghum
  Größe: 3518 kBytes
Weiterlesen weniger lesen

Kundenbewertungen