text.skipToContent text.skipToNavigation
background-image

Vauvan kanssa Vuorovaikutuksen puutarhassa von Mäkelä, Sinikka (eBook)

 • Erscheinungsdatum: 23.12.2015
 • Verlag: Books on Demand
eBook (ePUB)
19,99 €
inkl. gesetzl. MwSt.
Sofort per Download lieferbar

Online verfügbar

Vauvan kanssa

Kirja äidille ja isälle, mummolle, vaarille tai hoitajalle Kirja: -Sinulle, joka luontaisella kyvylläsi rakastat vauvoja - vahvistu siitä, mikä jo toimii - ja oivalla lisää -Sinulle, joka olet innokas oppimaan uutta ja ihmeellistä asiaa - avataan yhdessä portti salaiseen puutarhaan! -Sinulle, jolle vauva tuli yllätyksenä, ehkä epäröit, olet huolissasi - vapauta energiaasi kohtaamisiin vauvan kanssa! -Sinulle, joka koet suhteessa vauvaan hankaluuksia tai murheita - ole armollinen itsellesi - luota siihen että on toivoa, saat tukea, tienviittoja eteenpäin. Oletko huomannut, miten vauva saa mielesi myllertämään? Tämä kirja johdattaa sinut varhaisen vuorovaikutuksen maailmaan. Se antaa - ei selkeitä neuvoja, vaan antaa välineitä omalle ajattelullesi. Helppolukuinen, käytännönläheinen kirja vauvaperheille, Varhaisen vuorovaikutuksen terapeutin kirjoittama. Höystetty esimerkeillä, niin kirjoittajan omasta elämästä kuin pitkän kliinisen kokemuksen varastosta. Kuuluuko vauvan pieni ääni hössötyksen keskeltä? Vauvahype, äitien kiivaat keskustelut, vauvatarvikeliikkeiden kilpavarustelu ja kaikkitietävät neuvojat. Vauvan ääni kuuluu vain, jos asettuu sitä kuulemaan. Sen kuulevat vauvan läheiset, äiti ja isä, mummo ja vaari tai tärkeä hoitaja. Siitä syntyy keskustelu, jolla luodaan merkityksellistä ja hyvää tulevaisuutta. Vauvan saaminen koskettaa syvällisesti. Kasvuprosessi on samalla iloinen, herkkä ja hauras. Vauva-aika on myös häiriöaltista. Häiriöillä on yleensä positiivinen viesti - niitä kannattaa kuunnella ja avata ja tuottaa muutoksia, jotka heijastuvat niin entiseen kuin tulevaan sukupolveen. Sinikka Mäkelä on yksi suomalaisen vauvaperheterapian uranuurtajista. Psykologian lisensiaatti ja yksilö- perhe- ja suggestoterapeutti. Varhaislapsuuden VET (vaativan erityistason) vuorovaikutuspsykoterapeutti ja neljän lapsenlapsen mummo. Varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapia Vauvojen uni- itku- ja syömisongelmat Raskauden ja synnytyksen jälkeisen ajan psykoterapia Pikkulasten käyttäytymisongelmat, pelot, syömishäiriöt

Produktinformationen

  Format: ePUB
  Kopierschutz: AdobeDRM
  Seitenzahl: 279
  Erscheinungsdatum: 23.12.2015
  Sprache: Finnisch
  ISBN: 9789523302686
  Verlag: Books on Demand
Weiterlesen weniger lesen

Vauvan kanssa

Vauvan kanssa vuorovaikutuksen puutarhassa

Varhaisen vuorovaikutuksen kirja vauvan äidille, isälle ja läheisille

Vauvan kanssa vuorovaikutuksen puutarhassa

Olet siis tulossa... V anhemmaksi, onneksi olkoon!

Olet varmaan... U telias, mitä kaikkea uusi elämänvaihe tuo tullessaan

Haluat jo... O dotusaikana luoda suhdetta uuteen perheenjäseneen

jotta olet valmis... R akastumaan vauvaasi ehkä jo ensi kohtaamisella

Parhain... O pettaja vanhemmuudessa on oma vauvasi

Lähellä ololla ja... V uorovaikutuksella teet suunnattoman arvokasta työtä

Autat vauvan... A ivoja kehittymään viisaiksi ja sosiaalisiksi

Iloon liittyy... I sä sekä myös isovanhemmat ja isommat sisarukset

Elintärkeät... K iintymyssuhteet rakentuvat ensimmäisenä elinvuonna

Kuitenkin myös... U upumus on usein osa vanhemmuutta tai

monenlaiset... T unteet, välillä ristiriitaiset ja hankalat. Kaikkeen tähän

tämä kirja tuo... U usia näkökulmia, joiden avulla voi ymmärtää, oppia ja

löytää... S opusointua perhe-elämään

Esipuhe

Kirjani kutsuu lukijansa "vuorovaikutuksen puutarhaan" - eläytymään vauvan ja varhaisen vuorovaikutuksen maailmaan.

Yritin tuottaa helppolukuisen ja ajatuksia avaavan lukukokemuksen, joka on samalla psykoterapeutin puheenvuoro. Toivon lukijani innostuvan vauvoista tai yhdestä tietystä vauvasta. Arvaan, että lukeminen saattaa herättää myös hämmentäviä tunteita. Toivon, että kirjasta saisi lohtua, toivoa ja välineitä ajatella vauvan tavalla. Vauvan sitovuus kysyy kärsivällisyyttä. Vanhemman täytyy joustaa omista tarpeistaan ja hallinnan tunteesta, jonka on juuri rakentanut itselleen. Vauvalta ei aina saa palkintoa hoitoyrityksilleen. Silloin kaipaisi tukea omille ratkaisuilleen vauvaa kuunnellen, vaikka ympäristö tarjoaisi toisenlaisia neuvoja. Haluan rohkaista, mutta en antaa valmiita reseptejä, vaan uusia näkökulmia, "uudet silmälasit", joilla voi tarkastella äitiyttään tai isyyttään ja samalla pohtia vauvan arvoitusta. Vuorovaikutus paranee, jos pystyy rauhoittumaan ja tarkastelemaan asioita sydäntään kuunnellen. Jokainen vanhemmuus on omanlaistaan, jokainen perhe ja jokainen "puutarha" on erilainen. Siksi vuorovaikutusohjeita ei voi antaa ikään kuin puhtaalta pöydältä.

Jokaisella vanhemmalla on oikeus nauttia läheisyydestä ja hyvistä kohtaamisista vauva-arjessa. Ne antavat valtavasti virtaa vanhemmuuteen. Vauva hyötyy niistä erityisesti.

Aloitin työni psykiatriassa 80-luvulla ennaltaehkäisevän työn psykologina. Mielenterveysongelmien miettiminen johdatti minut lähes aina varhaislapsuuteen, mutta noin 30 vuotta liian myöhään. Siksi päätin sukeltaa vauvojen maailmaan. Olen hoitanut äitejä, vauvoja ja pikkulapsiperheitä, kun odotus- tai vauva-aika on käynnistynyt kompastellen.

Kun eräs isä kyseli minulta, voinko suositella hänelle jotain luettavaa varhaisesta vuorovaikutuksesta, en silloin löytänyt sellaista suomenkielistä kirjaa, joka olisi ollut riittävän käytännönläheinen ja vanhempia puhutteleva. Monet kirjat ja artikkelit oli kirjoitettu ammattilaisille. Tästä syntyi ajatus kirjoittaa oma versioni.

Luontevaa, vaistonvaraista vuorovaikutusta on aina ollut eikä siihen tarvita kirjoja. Moni ensisynnyttäjä tai isäkokelas on kuitenkin epävarma, tekeekö "oikein". Tätä kirjaa voi lukea myös selaillen, ottaen itselleen vain niitä asioita, joista tuntee saavansa vahvistusta kyvyilleen ja voimavaroilleen. Hyvä avain vanhemmuuteen on rentoutumisen taito.

Jollei rentoutuminen aina onnistu, kannattaa olla itselleen armollinen ja pysähtyä miettimään, mistä panta kiristää. Suomalaisessa kasvatuksessa on korostettu yksin pärjäämistä, mutta liian rajoittavana se tekee meistä synkkiä ja epäluuloisia. Omien asioiden jakaminen ei tunn

Weiterlesen weniger lesen

Kundenbewertungen

  ALDI life eBooks: Die perfekte App zum Lesen von eBooks.

  Hier finden Sie alle Ihre eBooks und viele praktische Lesefunktionen.